Vir ewig en vir altyd?

Niks in hierdie lewe is perfek nie en verseker so ook nie die huwelik nie. Wanneer mens statistieke lees oor egskeidings besef mens dit net soveel meer. Die geheim tot ‘n huwelik wat alle toetse deurstaan is egter nie dat albei partye perfek optree of dat die huwelik altyd presies is wat mens wens dit moet wees nie.

Die feit van die saak is almal maak foute. Foute is egter nie mislukking nie maar ‘n geleentheid om iets uit jou fout/e te leer en dit anders te doen. Die “leer” vat soms tyd… soms jare!! Ek ervaar dat baie mense egter hul maats se foute persoonlik opneem en voel as hul maat hul lief genoeg het sal hul verander. Verandering vat egter tyd. God self sê in Rom 12:2 dat Hy ons wil verander deur die vernuwing van ons gedagtes.

Ek glo egter dat daar drie goue sleutels is om vir ewig en vir altyd in die huwelik te bly … en selfs vreugde en bevrediging te ervaar binne die huwelik:

1. 𝙊𝙣𝙫𝙤𝙤𝙧𝙬𝙖𝙖𝙧𝙙𝙚𝙡𝙞𝙠𝙚 𝙡𝙞𝙚𝙛𝙙𝙚:

Voorwaardelike liefde plaas die skuld op sy maat, verwag dinge in ruil vir alles, hou aan vra vir meer en “straf” jou maat as hy of sy nie hul foute korrigeer nie. Terwyl onvoorwaardelike liefde beteken ten spyte van … al die foute kies jy om jou maat lief te hê, dat jy jou maat aanvaar sonder om iets terug te verwag en dat jy jou maat met respek, genade en geduld hanteer. Onvoorwaardelike liefde veroorsaak sekuritieit vir jou maat en ‘n gesonde plek om te groei, ‘n plek wat jou maat sal laat voel: ek word aanvaar nes ek is maar ek wil graag verander om alles te wees wat God sê ek is.

2. 𝙒𝙞𝙚 𝙬𝙞𝙡 𝙚𝙠 𝙜𝙧𝙖𝙖𝙜 𝙬𝙚𝙚𝙨?

Ek moet nie toelaat dat my optrede bepaal word deur my maat se optrede nie. Dus as hy/sy vriendelik is, is ek vriendelik en visa versa. Ek moet besluit ek wil ‘n vriendelike, warm, opgeruimede, snaakse, sensuele ens. persoon wees ten spyte van ander se optrede of selfs omstandighede. Anders word ek beheer (soos ‘n “string puppet”) deur my maat se optrede. Wie wil jy graag wees?

3. 𝙊𝙢 𝙩𝙚 𝙤𝙣𝙩𝙝𝙤𝙪 𝙙𝙖𝙩 𝙟𝙮 ‘𝙣 𝙗𝙚𝙡𝙤𝙛𝙩𝙚 𝙖𝙖𝙣 𝙂𝙤𝙙 𝙜𝙚𝙢𝙖𝙖𝙠 𝙝𝙚𝙩: Dit is nie ligtelik nie. Maar God is ook daar om jou te bly help. Bly bid vir jou huwelik en jou maat en jouself sodat jou huwelik sal bly groei, heel wees en alles sal wees wat God met die huwelik bedoel het.

Hiermee sê ek nie dat onvoorwaardelike liefde is dat jy mense moet toe laat om jou te mishandel nie. Dit is waar Goddelike grense in kom. Volgende week sal ek meer uitbrei oor grense…